هشت اصل موثر در تابآوری از نظر آلسیبرت
آل سیبرت در کتاب مزایای تابآوری از نگرشها و باورهایی صحبت میکند که نقش محوری در چگونگی تابآور بودن ما ایفا میکنند. او بیان میکند یافتهها نشان میدهند که افراد خود انگیخته در تغییرات، به طور پیوسته رشد میکنند.
1- آدم اولی نشدن پس از ضربه و بحران:
هنگامی که به وسیلهی تغییر مخل ضربه میخوریم، هرگز همان آدم اولی نمیشویم. یا قویتر یا ضعیفتر، بهتر یا بدتر خواهیم شد. توانایی درونیمان تعیین کنندهی مسیرمان است.
2- مانع یا پل شدن ذهن و عادات برای آیندهی بهتر:
همانگونه که با تغییرات مخل یا مصائب مبارزه میکنیم، ذهن و عادات ما میتوانند مانعی برای آیندهی بهتر باشند یا اینکه پلهایی برای آیندهی بهتر ایجاد نمایند.
3- قربانی غیر تابآور شدن با سرزنش دیگران:
در هنگام وقوع اتفاقات بد، سرزنش دیگران، ما را در حالت قربانی غیرتابآور قرار میدهد، در این شرایط نمیتوانیم عمل تابآورانهای انجام دهیم.
4- عادلانه نبودن زندگی توسعه دهندهی نقاط قوت و تواناییها:
عادلانه نبودن زندگی میتواند برایمان بسیار مناسب باشد. تابآوری از احساس مسئولیت شخصی ما برای یافتن راهی جهت فائق آمدن بر مصائب به وجود میآید. تلاش ما برای بازگشت به حالت نرمال و بازیابی خود میتواند منجر به توسعهی نقاط قوت و تواناییهای ما حتی زمانی که نمیدانیم قادر به انجام آن هستیم، شود.
5- توسعهی نقاط قوت از طریق یادگیری خود مدیریتی:
نقاط قوت منحصر به فرد تابآورانهی ما از طریق خودانگیختگی و یادگیری خود مدیریتی در مدرسه زندگی توسعه مییابد.
6- خودآگاهی ارتقاءدهندهی تابآوری:
خودآگاهی منجر به ارتقاء تابآوری مان میشود، زیرا رویکردمان برای تابآور بودن، نسخهی منحصر به فرد خود آفرینندگیمان است. خودآگاهی از خود نظارتی، تجربه و توانایی پذیرش هر نوع بازخورد به دست میآید.
7- احساس آزادی، استقلال و حس کنترل بر زندگی خود به دنبال انتخابهای آگاهانه:
محل مشاهده در وجود ماست، جایی که ما انتخابهای آگاهانه در مورد چگونگی تعامل با جهان برقرار مینمائیم. تجربه کردن انتخابها منجر به احساس آزادی، استقلال و حس کنترل بر زندگی خودمان میشود.
8- افزایش توانایی ادارهی تغییرات مخل و مصیبتها با افزایش تابآوری:
با افزایش تابآوری، توانایی موثر ما جهت ادارهی تغییرات مخل، مصیبتها و موانع اساسی سریعتر و آسانتر خواهد شد.
بدون دیدگاه