دارم برای جلسهی بعدی حلقهی ادبی همبودمان نمایشنامهی منجی در صبح نمناک اکبر رادی را میخوانم. جملهای که شایگان یکی از شخصیتهای این نمایشنامه دربارهی نظم میگوید خوشم میآید: «نظم اساس برنامهی روزانه من است که ظاهراً کلمهی شاداب و شورانگیزی هم نیست.»
سال بعدم را سال رشد نامیدهام. میدانم که برای رشد ناگزیر باید منظم بود. انسان بینظمی نیستم اما اینکه خیلی هم منظم باشم و یک ثانیه هم برنامهام جابجا نشود حساس نیستم. دوستم در گروه آکادمی خلاقیت در جواب پرسش دستاوردهای سال 1403 یادداشت خوبی نوشته بود که چون به دلم مینشیند و میخواهد جلوی چشمم باشد اینجا میآورمش:
«امسال شعار من وصیت مولا علی علیهالسلام بود : اوصیکم بتقوی الله و نظام امورکم .
همیشه بخش اول حدیث رو سعی کردیم که در حد خودمون داشته باشیم. ولی اینکه مولا علی علیهالسلام نظم رو هم وزن تقوا معرفی میکنه و بهش وصیت میکنه. وصیت یعنی سفارش موکد یعنی خیلی خیلی خیلی سفارش کردهاند و بار شرعی داره چون مؤمنی که اتفاقاً امیر مؤمنان هم هست داره به مؤمنین دیگه میفرماید بعد رحلتم چنین کنید و شرعاً بر ما واجبه که این کارو انجام بدیم نه مستحب ها … واجب … و این خیلی عجیبه یعنی باید باید باید در پی نظم دادن به امورمون باشیم.
این تفکر دستمایه هدف و برنامه امسالم بود افزایش نظم و انضباط که به نظر من نوعی تقواست. این نظریههای خود کنترلی وخود انضباطی که مطرح میشه همهاش زیر مجموعه همان کلمه وزین تقواست.
خلاصه دوستان عزیز از اول امسال دارم روی این مبنا کار میکنم. اما دستاوردها؛ گذراندن چند دوره آنلاین، افزایش مطالعه، افزایش مطالعهی شنیداری و کسب مهارت شنیدن و در حوزه سلامت ورزش به صورت منظم وارد زندگیم شده، بولت ژورنال نویسی وچند هدف دیگه جزء برنامه زندگیم شده. از قبل کارها رو می نویسم و انجام میدم .به نقطه ایده آل هنوز نرسیدم ولی در حال تلاشم.»
در حکمت 444 نهجالبلاغه امام علی علیهالسلام میفرماید: «اندكى كه پيوسته باشد به از بسيارى كه از آن ملول گردند.» به نظرم نظم هست که باعث میشه کاری پیوسته باشد و تداوم داشته باشد.
باشد که من هم بتونم از حالا و در طول 1404 نظم را که از نظر خودم از پایههای رشد است جدیتر بگیرم تا به این هدفم برسم.
بدون دیدگاه