نوجوان وزیر عزیز
درنامههای پیشین ابتدا از وزارت نوجوانی گفتیم و سپس وارد موضوع تصمیمگیری شدیم. قبل از ادامهی بحث، گفتوگوی چند نوجوان را که سحرجان نوشته و فرستاده را با هم بخوانیم:
“صبحی آفتابی در فروردین ماه فاطمه، سارا، زهره و هانیه در کلاس نشسته بودند و منتظر معلمشان بودند. دختر ها با هیجان در مورد اردویی که پیش رو بود بحث میکردند. سارا از هانیه پرسید: “هانیه! بالاخره تصمیم گرفتی که به اردو بیایی یا نه؟ “
هانیه با بی حوصلگی تمام که در صدای بیاحساس و حالت بیتفاوت صورتش نمایانگر بود گفت: “میگم دیگه…چند بار میپرسی؟ “
فاطمه و زهره هم در حال بحث بودند. فاطمه گفت: “وای زهره نمی دونم برای اردو چه غذایی بیارم. اگه الویه بیارم و تو راه خراب شه چی؟ اگه برنج بیارم و بریزه تو وسایلم چی؟ خدایا اصلا نمیدونم چی کار کنم. تو میخوای چیکار کنی زهره؟ “
زهره که از نگرانی فاطمه تعجب کرده بود گفت: ” من هم نمی دونم. باید از مامانم بپرسم.” سارا با عصبانیت سمت زهره رفت و گفت: ” زهرا! تو هم که همه چیز رو از مامانت می پرسی. مگه بچهای؟ شما ها ذوق آدم رو برای اردو کور میکنید.”
ناگهان مشاور مدرسه وارد کلاس شد و بحث های دخترها را ناتمام گذاشت.
” سلام دختر ها. معلمتون امروز کمی دیرتر میاد، من اومدم باهاتون دربارهی انتخاب رشته صحبت کنم. “
دختر ها با نگرانی به یکدیگر نگاه کردند. بعضی از آنها تصمیمی دربارهی این موضوع نگرفته بودند.
“بچه ها انتخاب رشته روی تمام مراحل زندگی تون تاثیر داره. خیلی به این موضوع توجه کنید. چند نفری که هنوز فرم رو پر نکردید با من صحبت کنید تا ببینیم چکار میکنیم. سارا جان لطفا بگو که چه تصمیمی گرفتی. “
سارا که تا این لحظه دوستانش را به خاطر تصمیم گیری در مورد اردو سرزنش کرده بود، حالا با نگرانی از جای خود بلند شد.
” خانم… اممم… من راستش… هنوز تصمیمی نگرفتم. “
” سارا! این تصمیم خیلی مهمه! باید خیلی دقت کنی “
سارا متوجه شد که اگرچه به راحتی میتوانست در مورد مسائل پیش پا افتادهای مانند اردو یا لباسی که میخواهد بپوشد تصمیم بگیرد، اما تصمیمهایی مانند این که زندگیاش را در طولانی مدت تحت تاثیر قرار میدادند، او را مضطرب میکردند.”
با سپاس از سحرجان برای نوشتن و ارسال این گفتوگوی زیبا؛ لطفاً گفتو گو را بخوانید و به سوال زیر پاسخ دهید:
دوستان عزیز، در این برهه از زندگی خود با چه تصمیمگیریهایی روبرو هستید؟ کدامشان مشکل است؟
وزرا و مشاورین نوجوان
همان طور که در مثال سحرجان خواندید، شما در برههای از زندگی قرار دارید که باید برای موضوعات مختلفی تصمیم بگیرید. بعضی از این تصمیمات بزرگند و برخی کوچک؛ بعضی کوتاه مدتند و برخی بلندمدت.
تصمیمگیری برای اردو رفتن تصمیمی کوتاه مدت و تصمیمگیری برای دانشگاه رفتن و نوع رشته تصمیمی بلند مدت و با تاثیراتی گسترده است.
تصمیمات در شکلها و اندازههای مختلف به سراغ شما میآیند. بعضی از آنها به فردا ربط دارند و برخی دیگر به رویدادهای مهم آینده. شاید به نظر برسد بعضی از تصمیماتی که الان برای زندگیتان میگیرید، بعدها تأثیر چندانی نخواهند داشت، اما ممکن است تأثیر این تصمیمات خیلی بیشتر از چیزی باشد که تصور کردهاید حتا تصمیمات کوتاه مدت هم میتوانند روی آینده شما تأثیر بگذارند.
لطفاً تصمیماتی را که فکر میکنید کوتاه مدتند یا بلندمدت یادداشت کنید. سپس به تاثیرات این تصمیمات فکر کرده و نتیجه را برای خود یادداشت کنید. اگر دوست داشتید یادداشتها و مثالهای خود را با ما درمیان بگذارید.
راستی دوستان عزیز در نامهی بعدی دربارهی اثرات تصمیمها بر هم و بر ما و انواع تصمیمگیری گفتوگو خواهیم کرد.
منتظر پیامهایتان خواهم بود. شما هم منتظر نامهی بعدی در هفتهی بعد باشید.
بدون دیدگاه