داستان من و زخم شیر در باشگاه کتابخوانی هنگام
باشگاه کتابخوانی هنگام را نازنین ایمانی جان مدیر مجموعهی محتواکار راه انداخت تا خانم سندی مؤمنی نویسنده و مدیر انتشارات شرق بنفشه هر ماه از کتابهای خوب برایمان بگوید.
در اولین جلسه تحلیل دو داستان کوتاه شنل نوشتهی گوگل و اندوه نوشتهی چخوف را در گفتو گویی جذاب از خانم مؤمنی شنیدیم.
در دومین جلسه کتاب زخم شیر را خواندیم و از صحبتهای خانم مؤمنی در بارهی یازده داستان این مجموعه آموختیم.
با یک جستجو همه میتوانیم در بیاوریم که زخم شیر را صمد طاهری آبادانی نوشته که شامل 11 داستان است. سبک داستانها رئالیسم و ناتورالیسم است که راوی اول قصه بدبختیهای ناشی از جنگ، زن ستیزی، فقر و اعتیاد را میگوید.
خانم مؤمنی در تحلیل کوتاهی نوشتند:
تحلیل مجموعه داستان زخمشیر
طبیعت یکی از شخصیتهای داستانهای مجموعه است چه در توصیف و فضاسازی و چه در موقعیت رویداد داستانی نقش برجستهای ایفا میکند و از طرفی تصویرِ تعامل همدلانۀ شخصیتهای داستان با پرندگان و حیوانات به خوبی دیده میشود. در هر یازده داستان، مخاطب با پرنده و یا حیوانی روبهروست که کارکرد معنایی خاصی برای شخصیتِ داستان و یا پیشبرد داستان دارد.
داستانهای مجموعۀ زخم شیر را میتوان بازتاب عینی و ملموس جامعه دانست.
در داستانها با پروسۀ تبدیل واقعیت اجتماعی به آسیب اجتماعی روبهرو هستیم. به این معنا که واقعیتهایی ملموس و عینی در جامعه وجود دارد که یا نادیده گرفته میشوند و یا سرکوب میشوند و در نتیجۀ این نادیدهانگاری و یا سرکوب، واقعیت تبدیل به مسئله میشود.
در مسیر تبدیل واقعیت به مسئله اجتماعی نوعی سازگاری اتفاق میافتد. در واقع نوعی سازگاری منفی. به این معنا که واقعیتهای بدیهی تبدیل به مسئله میشوند.
پروسۀ تبدیل واقعیتهای اجتماعی به آسیبهای اجتماعی،محیطی ناامن و تهدیدکننده به تصویر میکشد و نتایجی همچون عدم انسجام اجتماعی،احساس بیقدرتی، کنارهگیری اجتماعی و در نهایت سردرگمی اجتماعی دارد.
سندی مؤمنی
متن کامل معرفی و تحلیل مجموعه داستان زخمشیر، منتشرشده در ماهنامۀ تجربه به تاریخ اردیبهشتماه۱۳۹۸ در این لینک بخوانید:
بخش دوم ویدئو تحلیل زخم شیر توسط خانم سندی مؤمنی
آدرس باشگاه هنگام در ایتا
سایت نازنین جان ایمانی
دوشنبه 24 مهرماه در وبینار دیگری تحلیل و جمع خوانی رمان مارون بلقیس سلیمانی را خواهیم داشت.
لینک ثبتنام ⬇️
https://eseminar.tv/wb120887
بدون دیدگاه