جستار نویسی- روز اول
در لایو مورخه 9 مهر 1400 آقای شاهین کلانتری قرار شد یک جمله انتخاب کنیم و هفت روز در در مورد آن جمله بنویسیم. اول جمله ” انسان بدون رویا پر حرف می شود” از کتاب رمان عاشقانه محمد صالح علا به اسم ” اجازه می فرمایید گاهی خواب شما را ببینم” نظرم را جلب می کند. اما بعد از لایو که به ویکی گفتاورد و همچنین مقاله “جملات کوتاه و کلمات قصار | یک گلچین از گزینگویهها” خود جناب شاهین کلانتری سر می زنم نظرم عوض می شود و جمله ی “هر کسی که متفاوت از یک جمع گرفتار بیندیشد یک فرد آزاد است” از رزا لوکزامبورگ را انتخاب می کنم.
اول در مورد خود “رزا لوکزامبورگ” می خوانم:
روزا لوکزامبورگ به لهستانی : Rozalia Luksenburg (زاده: ۱۸۷۰ – درگذشته: ۱۹۱۹ ). انقلابی یهودی و رهبر سوسیالیست و کمونیست آلمانی لهستانیتبار بود. او از مهمترین چهرههای سوسیالیستی در آغاز قرن بیستم بود. او از اصلیترین بنیانگذاران حزب سوسیال دموکرات پادشاهی لهستان و لیتوانی و اتحادیه اسپارتاکیست (بعدها:حزب کمونیست آلمان ۱۹۱۸) بود.
به سال ۱۹۱۹ در پی خیزش ژانویه، توسط دولت آلمان دستگیر و به همراه دیگر رهبران حزب کمونیست آلمان از جمله کارل لیبکنِشْت، تیرباران شد.[۲] لوکزامبورگ و لیبکنشت از چهرههای محبوب نزد اکثر سوسیالیستها و کمونیستها هستند.[۳]
آرای او مکتبی را شکل داد که به لوکزامبورگیسم مشهور است.
قدم دوم مجدد به مقاله ی ” تمرین سی روزۀ یادداشتنویسی | جستارکهایی بر اساس جملات قصار” جناب شاهین کلانتری سر می زنم. در این مقاله الگوی طراحی سوال و جواب به سوال در مورد جمله انتخابی توضیح داده شده است.
سوالهای من در مورد این جمله شامل سوالات زیر است:
کلمات کلیدی این جمله “هر کسی که متفاوت از یک جمع گرفتار بیندیشد یک فرد آزاد است” کدام هستند و چرا؟
“جمع گرفتار” یعنی چی؟
” فرد آزاد” یعنی چی؟
آیا به این جمله “هر کسی که متفاوت از یک جمع گرفتار بیندیشد یک فرد آزاد است” در روانشناسی و منابع دینی هم پرداخته شده است؟ تحت چه عناوینی ؟
راههای متفاوت اندیشیدن از “جمع گرفتار” چه می تواند باشد؟
روزهای بعد به سوالات فوق جواب خواهم داد ان شاالله.
ادامه دارد….
پی نوشت: سایت آقای شاهین کلانتری https://shahinkalantari.com/
بدون دیدگاه